WELKOM BIJ

Alles wat u moet weten over: een verhuurhypotheek

VERHUUR & verkoop van woningen
Verhuurhypotheek

Wat is een verhuurhypotheek?

Een verhuurhypotheek is een bijzondere hypotheekvorm voor de aankoop van een huurwoning. In tegenstelling tot reguliere hypotheken, waarmee particuliere woningen worden gefinancierd, zijn verhuurhypotheken specifiek gericht op beleggingspanden. Dit zijn huizen, appartementen of andere soorten onroerend goed die als belegging aan derden worden verhuurd.

Voordelen van een Verhuurhypotheek

Investeren in onroerend goed is een stabiele en lucratieve manier om uw vermogen te laten groeien. Door uw woning te verhuren, kunt u maandelijkse huurinkomsten verdienen en een stabiel passief inkomen genereren. Naast de huurinkomsten kan de waarde van uw woning stijgen door de jaren heen, waardoor u winst zou kunnen maken als u deze in de toekomst verkoopt. Bovendien kan beleggen in onroerend goed een goede manier zijn om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren en uw risico over verschillende beleggingstypen te spreiden.

Aandachtspunten bij een verhuurhypotheek

Hoewel er veel voordelen zijn aan verhuurhypotheken, zijn er ook enkele zaken waarmee u rekening moet houden. De voorwaarden van een verhuurhypotheek kunnen strenger zijn dan die van een reguliere hypotheek, omdat banken en hypotheekverstrekkers het uitlenen van onroerend goed als een hoger risico beschouwen. Vaak zijn grotere eigen bijdragen nodig. Dit betekent dat u een groter deel van de aankoopprijs zelf moet betalen. Daarnaast is het rente percentage vaak hoger dan bij een reguliere hypotheek.

Verantwoordelijkheden als Verhuurder

Als verhuurder heeft u bepaalde verantwoordelijkheden jegens uw huurders, zoals het onderhouden van de woning en het naleven van wet- en regelgeving. Bovendien bestaat er altijd een risico dat de woning onverhuurbaar wordt. Dit betekent dat u gedurende deze periode geen huurinkomsten ontvangt terwijl uw hypotheekbetalingen doorlopen.

Is een Verhuurhypotheek geschikt voor u als belegger?

Of een verhuurhypotheek de juiste keuze voor u is, hangt af van uw persoonlijke financiële situatie, doelstellingen en bereidheid om risico's te nemen. Het kan de moeite waard zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur of hypotheekadviseur, die u kan helpen uw mogelijkheden en risico’s goed in beeld te krijgen. Wilt u een vrijblijvend gesprek met onze adviseur neem dan contact met ons op. Verhuurhypotheken zijn een aantrekkelijke manier om in onroerend goed te investeren en uw financiële toekomst veilig te stellen. Met een zorgvuldige planning en afweging van alle aspecten kunt u profiteren van de voordelen van deze financieringsvorm. Het is echter belangrijk om volledig geïnformeerd te zijn en professioneel advies in te winnen voordat u deze stap zet.

Contact

Wilt u kennis maken met één van onze makelaars in Amsterdam ?

Wilt u een vrijblijvende afspraak inplannen, vult u dan hieronder uw gegevens in en dan nemen wij contact met u op.

Dank voor uw bericht! 
Wij komen er snel bij u op terug.
Met vriendelijke groet,
Makelaardij & Co.
Oops! Iets ging niet helemaal goed.

Liever telefonisch contact ?

Wij horen graag van u!  Dan kunnen we direct uw situatie bespreken.
020 209 1099